Az elem hozzáadva

Ugrás a tartalomhoz
-15% on all products 🌸 Use code SPRING15 at checkout
-13% on all products ❤ Use code BEAUTY13 at checkout

2 arcmasszázs technika, amit ki kell próbálnod

2 Facial Massage Techniques You Must Try

Az arcmasszázs számtalan előnnyel jár mind a bőre, mind az egészsége szempontjából. Rendszeresen gyakorolva serkenti a vérkeringést és felgyorsítja a nyirokelvezetést, hatékonyan csökkenti a ráncokat és az arc duzzadását.

Számos bőrre gyakorolt ​​jótékony hatásuknak köszönhetően ezek a természetes köves arcmasszázs eszközök, mint például az arctekercs vagy a gua sha kő, nem hiányozhatnak a napi ápolási rutinból.

Ebben a cikkben megvitatjuk, hogyan lehet arcmasszázst végezni hengerrel vagy gua sha kövekkel.

1. technika: görgős masszázs

A görgős arcmasszázs kulcsszava a nyirokelvezetés. Célunk ezzel a masszázzsal nem csak az izmok ellazítása, hanem a nyirok (a nyirokrendszerből származó méreganyagokkal teli folyadék) kiszorítása is.

Figyelem: Ne nyomja túl erősen a görgőt. Még ha kinyomunk valamit, az nem jelenti azt, hogy erősen kell nyomni, különben az erek eltörését kockáztatja. Legyen óvatos, maga a természetes kő súlya is elegendő a nyirok mozgatásához.

  1. Kezdjük a kulcscsont magasságában: a masszírozó hengerrel lassan, fel és le mozdulatokkal masszírozd át a kulcscsont területét. A nyirokelvezetés elérése érdekében fontos, hogy az arcra költözés előtt lazítsa meg és melegítse fel a torkot.
  1. Folytassa a mozgást a nyak mentén.
  1. Amikor az állkapocshoz ér, ideje kicsit változtatni a tempón. A függőleges mozgást vízszintes fel-le mozgásra cseréljük. Az álltól kezdve görgessük az arcát a fülig. Ragaszkodhat bizonyos területekhez, attól függően, hogy mi az, ami jobban érzi magát, de ügyeljen arra, hogy az egész arcát fedje be, mielőtt az arcának következő részére lépne.
  1. Ezután masszírozzuk a homlokot, lassan visszatérve a szem környékére. A homloknál az lenne az ideális, ha középről kezdenénk, vízszintesen masszírozva a halánték felé.

Szemmasszázshoz duó archengert ajánlunk, mert a kisebb kő alkalmasabb és könnyebben használható a szemkörnyéken.

  1. Az orrtól kezdve finoman masszírozza a szem alatti területet a halánték felé (ugyanazt a mozdulatot, mint a smink eltávolításakor).
  1. Végül, de nem utolsósorban, a henger kis kövével finoman masszírozhatod a szemöldököt és az orr oldalát.

2. technika: Gua sha masszázs

A gua sha köves masszázs sok tekintetben nagyon hasonlít az archengerhez. Itt is fontos, hogy a masszírozás során ne alkalmazzunk túl nagy nyomást, elkerüljük a zúzódásokat.

A masszázs megkezdése előtt bőséges mennyiségű olajat, szérumot vagy zsíros krémet kell felvinni a kő mozgásának megkönnyítésére. Ha úgy érzed, hogy kővel húzod a nyakad vagy az arcod bőrét, az azt jelenti, hogy nem hidratáltál eléggé.

  1. Nyak

Kezdje újra a kulcscsont területével, masszírozza felfelé, a nyak mentén, amíg el nem éri a követ valahol a fül mögött. Köztudott, hogy ezen a területen az izmok sok feszültséget halmoznak fel és feszülnek, ami az arc megjelenését is befolyásolja, lehúzza az arcizmokat.

Nyakmasszázshoz használhatjuk a két ívelt hegyes részt vagy a hosszú oldalsó részeket. Ezután a közepére érkezünk, hogy az egész nyakat befedjük a gua sha-val.

  1. Arc

Az állkapocsvonalhoz a teljes részt fogjuk használni két ívelt ponttal, ragaszkodva a fül területéhez, mert itt halmozódik fel a feszültség.

Ezután a kő egyik oldalával masszírozzuk végig az arcot, az arc egyik sarkát benyomva.

A szemkörnyékre az íves hegyek egyikét fogjuk használni, de nyomás helyett inkább gua sha kővel rajzoljunk vonalakat az arc mentén. Tartsa az ujját az orrához közel, hogy jobban megnyújtsa a bőrt. Ragaszkodhatsz a templomokhoz, mert itt is van egy fontos feszültségpont.

És ne feledkezzünk meg a homlokról sem, ahol akár a két ívelt hegyet, akár a kő egyik oldalát használhatjuk az izmok ellazítására és a nyirokelvezetés teljessé tételére.

Szólj hozzá

Felhívjuk figyelmét, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni