Az elem hozzáadva

Ugrás a tartalomhoz
-15% on all products 🌸 Use code SPRING15 at checkout
-13% on all products ❤ Use code BEAUTY13 at checkout

Hányszor borotváljam le az arcomat nőként?

How often should I shave my facial hair as a woman?

A genetika és a hormonok azok, akik beleszólnak a haj színének, vastagságának és növekedési ütemének meghatározásába, ezek a tényezők személyenként változhatnak. Mivel az arcborotválkozás személyes döntés, így az is, hogy hányszor kell borotválkoznia.

Bőrtípusának és szőrnövekedési ütemének ismerete gyakran segíthet az arcpengéd használata mellett. A két borotválkozás között azonban szünetet kell tartani, hogy bőre helyreálljon és gyógyuljon. Sok kérdés merül fel a nők arcborotválkozásával kapcsolatban, ezért ebben a cikkben megpróbálunk a lehető legtöbbre válaszolni.


Van-e határa annak, hogy milyen gyakran borotválkozzunk?

A haj átlagosan 0,5 mm-t nő naponta; A testszőrzet naponta 0,27 mm-rel nő. A szőrnövekedés üteme a testterülettől függően eltérő. Az arcszőrzet növekedési ciklust követ, amely meghatározza növekedési ütemét. A gyorsabb növekedési ütemű nők dönthetnek úgy, hogy szinte naponta, míg mások hetente egyszer borotválkozhatnak.

Dr. Dray, a bőrgyógyász azt mondja: „Az arcszőrzet borotválkozással történő eltávolítása nem lesz napi tevékenység. Ez az, amit hetente vagy kétszer csinálsz." Az arcborotválkozás leradírozza az elhalt sejtréteget, így a napi borotválkozás nem lesz megfelelő, mivel a bőrnek nincs elég ideje a gyógyulásra a következő kezelésig. Ideális esetben karbantartja A kezelések között legalább 2-3 nap szünetet kell tartani a bőrirritáció vagy viszketés elkerülése érdekében.


Mikor NE borotváljam le az arcszőrzetet?

Az arcborotválkozás nem ajánlott azoknak, akik:

  • aktív aknéja van – ha mérsékelt aknéja van, kerülje a penge használatát a pattanásos területeken. Az aknés területek dörzsölése átviheti a baktériumokat az arc egyik oldaláról a másikra. A súlyos aknés embereknek teljes mértékben kerülniük kell az arcborotválkozást.
  • nyílt sebek vagy benőtt szőrök vannak rajtuk – ebben az esetben borotválkozás előtt várja meg, amíg begyógyulnak. Ellenkező esetben fennáll az irritáció vagy a fertőzés kockázata.
  • viszkető vagy borotválkozó égési sérülései vannak – minden vörös vagy gyulladt terület azt jelzi, hogy a bőr nem áll készen a borotválkozásra. Adj időt a felépülésre.

Milyen gyakran kell a pengéket cserélni?

Dr. Muneeb Shah bőrgyógyász azt javasolja, hogy a lehető leggyakrabban cserélje le a pengét, hogy elkerülje a baktériumok és gombák kialakulását. Néhány használat után a mikroborotva penge hegye elhomályosodik, és borotválkozás közben kihúzhatja a szőrszálakat, növelve a benőtt szőrszálak kialakulásának vagy megvágásának kockázatát.


Következtetés

Személyes döntés, hogy egy nő milyen gyakran borotválja le arcszőrzetét egy szemöldökvágó pengekészlettel. Minden attól függ, mennyire ismeri a haj növekedési ciklusát. Ha ez egy gyors borotválkozás, gyakrabban kell borotválkoznia, és ha az arány rendszeres, a hetente vagy kéthetente a legjobb a borotválkozás. Ne felejtse el teljesen elkerülni az aknés, sebekkel vagy viszketéssel járó területeket. Az arcbőr érzékeny és hajlamos a fertőzésekre. Minden használat előtt és után tisztítsa meg a női arcvágó pengét, és borotválkozás előtt győződjön meg róla, hogy keze és bőre tiszta.

Szólj hozzá

Felhívjuk figyelmét, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni